Hej

De Soto Club Cupé Delux. Så heter bilen som nu står i mitt garag. Det är en bil som tar en tillbaka sextio år i tiden. Den har STOR ratt och en stark sexcylindrig motor.
Jag körde den hem från Linköping via Västervik i måndags en sträcka på sexton mil. Motor, drivlina och lyse fungerade fint. Det är en väldigt vacker kaross med mjuka linjer och en utmanande grill.

En person jag talade med berättade att De Soto-motorn tillverkades ända in på nittonhundrasjuttiotalet. De var tydligen kraftkälla i elverk. Det är en sidventilsmotor med max vridmoment redan vid 3600 varv. Förgasaren, troligen av märket Carter har elektrisk chock som verkar hoppa i lite då och då vilket får den att poffa till, som om axpumpen läckte. Ett fel som måste fixas till.

Annars är bilen besiktigad och alla funktioner fungerar bra. Ska bara fylla på glykol innan vintern så den inte fryser sönder.

I helgen fick De Soton gå till Vimmerby en sväng. Det var ju marken där. Vi körde ett par varv och det var många som tittade efter bilen där vi kom….Ett par viktiga inköp gjordes bland marknadsstånden. En påse brända mandlar samt en stekt korv med bröd blev den dagens stora investering.

Sonens bilköp, Dodge Coronet Convertible -67, börjar kosta pengar för honom. Han har lyckats slita ut framdäcken så ett par nya måste till samt en framvagnsinställning för att undvika att de nya däcken också slits snett. En kostnad som äter upp det mesta av födelsedagspengarna han förväntar sig få då han fyller 20 år i veckan.

RC-flyg
Det har inte blivit något modellflyg denna vecka heller men nästa vecka blir det av. SMHI har lovat lite bättre väder i slutet av veckan så då blir det att ladda på och brumma lite igen. Det var länge sedan nu.

Biltema har börjat sälja modellflygplan. De för både en helikopter och två X-Twinmodeller. Den ena av dessa ser ut som ett verkligt flygplan och har tydligen Biggles maskin Sopwith Camel som förebild. Modellen som heter Classic kostar 259:- och säljs komplett med sändare. Det enda som behöver köpas till är batterier. Jag ska köpa en sådan maskin och testa hur den flyger. Rapport kommer här

På ett av modellflygforumen hittade jag denna långfilm från “anno dazumal”. Det är en äventyrsfilm av det slaget som gick som matiné på 50-talet. Njut av nostalgifaktorn.
<!–
WriteFlash('’);
//–>

Modelljärnväg
Dotterdottern var på besök under förra helgen. Då passade vi på att köra lite modelltåg och jag inser att det kommande bygget måste börja planeras snart. Jag har ju haft en outtalad dröm att få den lilla järnvägen färdig till jul. Att bygga kvarteret, en bakgrund och en båt vid sjön är väl det jag har som mål. En eller ett par gamla bilar ska väl vara kronan på verket om ekonomin tillåter det. Blir det som jag vill så har vi något att tala om vid julmiddagen.

Nu får jag sluta.
Ha det gott
Jerry