Hej

Nu har senhösten tagit ett stadigt grepp i naturen. Temperaturen ligger under noll grader nattetid och orkar bara upp till cirka +10 dagtid. Men, än går det att flyga utan att frysa då solen känns varm vid middagstid.

Biltema-modell-flyg-maskiner
I måndags köpte jag två flygmaskiner på Biltema i Västervik. Den ena fick sonen Anders i 20-årspresent (det är inte alla 20-åringar som har ett sånt fritt sinne) och den andra gav jag mig själv. Vi provflög dem i skymningen och de flög relativt bra. De kunde svänga både höger och vänster och stallade friskt om motorn fick gå på fullt. Drog man av motorn till 1/4 “trottel” så flög de riktigt fint. Modellerna flyger, som alla depronmaskiner, med mycket låg stabbe då det inte finns någon anfallsvinkel på vingen. Sonen påstod att han flög inverterat ett kort stycke med sin maskin vilket undgick min hökblick. Modellens konstruktion är ganska enkel och de hårda landningarna de fick uppleva innan vi behärskade dem klarade de galant. I kartongen låg, förutom modell och radio, bruksanvisning samt extra sidroder, propeller samt gummisnoddar till denna. Att flyga dessa maskiner innomhus är nog tveksamt om inte lokalen är riktigt stor men, ute i lugnt väder funkar det bra. En enkel leksak som flyger förhållandevis bra till ett lågt pris(259:-).

Fodonshobbyn……
Nu har jag bara rännorna på baksidan av garaget kvar. Framsidan blev färdig idag. Sedan ska jag bara byta vindskivor och skruva fast lite dropp-plåtar på ett par ställen.
DeSoto:n har fått gå ett antal mil denna helg. Jag körde till Hjorted där Roffan och Jocko fick se bilen. De gillade den. På kvällskvisten styrde hustrun och jag kosan till Oskarshamn där vi tankade innan vi körde hem. Här kommer ett reklaminslag…….
<!–
WriteFlash('’);
//–>

Ja det var allt.
Ha de bra
Jerry